Der er prestige i at lave design fra Kay Bojesen

Selvom det er flere årtier siden, at den legendariske designer Kay Bojesen gik bort, så er det langtfra ensbetydende med, at hans arv også er gået i graven – og her mener vi de designmæssige kreationer, han iværksætte og søsatte i sin livstid.

Når du i dag finder noget fra kay bojesen, så kan det sagtens tænkes, at det er noget, der er blevet lavet efter hans bortgang, hvor nogle af hans skabninger blev til serieproduktioner, som vi kender det fra samlebånd.

Forskellen er bare, at det er et yndet håndværk, som snedkere, moderne designere gør deres for, at Kay Bojesen ikke har levet forgæves og sagtens kan være tilfreds med de fremstillinger af hans designproduktioner, hans skabte tegningerne til og lavede de første præsentationer af.

Det er nemlig ikke alle, der må lave disse Kay Bojesen-produktioner nu om dage, faktisk er det ét bestemt firma, der har fået licens til at lave disse, selvom de selvfølgelig giver salgs-tilladelse til flere butikker, så der er mulighed for, at danskerne nu om dage i rigelige mængder kan anskaffe sig noget fra Kay Bojesen.

Som sagt betyder dette dog ikke, at der er hastet og jaget med skabelsesprocessen med så meget som én enkelt del, der bærer brandet “Kay Bojesen” nu om dage.

Dette går dette firma meget op i at skabe til perfektion, da det er en ære at have fået denne tilladelse til at skabe Kay Bojesen-værker den dag i dag.

Prisen afspejler sig også i dette, men her skal man huske på, at man investerer i noget dansk design, der bærer prestige, ser flot ud og blandt andet kan gå i arv, så det ender med at blive mange penge værd for de kommende generationer, det nedarves til.

Således kan det sagtens tænkes, at selvom du finder noget fra Kay Bojesen på et støvet loppemarked, så kan genstanden sagtens være skabt, efter manden selv døde.

Anders Lundtang Hansen