Er der mulighed for at tjekke ens bremser selv?

Ja, der er mulighed for selv at kunne tjekke efter, om dine bremser fungerer optimalt på din egen bil derhjemme.

Det er dog ikke metoder, der tjekker dem i detaljer, eller med udstyr som en mekaniker kan gøre det, der eventuelt kan lægge en diagnose for bilen og sige, at man for eksempel skal have udskiftet ens bremseklodser og derfor kigger på udskiftning af bremseklodser pris.

Det er altid mest optimalt at kunne besøge en mekaniker på et autoværksted, som kan sige, om der er noget galt med ens bremser; så hvis man aner den mindste tvivl, så kan det være godt at kigge forbi en autoriseret mekaniker, da bremserne er så vitale for, at man kører forsvarligt på landevejene.

Men før man når dertil, skal man jo vide, om der kan være noget galt, og der er faktisk metoder, man kan afprøve selv med ens bil for at se, om bremserne virker optimale.

Der er jo immervæk lidt irriterende, hvis man kommer rendende til et autoværksted næsten hver dag, fordi man er hypokonder omkring ens bil, eller man bare ikke har lært signalerne at kender omkring ens bils bremseevne.

Dette er spildte penge og tid for dig hos mekanikeren, og mekanikeren kunne have brugt sin tid bedre.

Så lær da signalerne at kende, så du i hvert fald har en føling med, hvad køretøjet forsøger at sige til dig.

Du kan nemlig afprøve bremserne derhjemme, hvis du har en aflukket gård, en lang indkørsel eller bare kan finde et øde område, hvor du kan prøve bremserne af.

Så får du bilen lidt op i fart og skiftes mellem at klodsbremse og så bremse forsigtig ned.

Mærkes det som om, at den hænger i bremserne og ikke bremserne hurtigt nok, eller er bremserne for længe om at reagere?

Så er det er godt tegn på, at mekanikeren måske skal se nærmere på, hvor problemet med bremserne måske ligger. 

Anders Lundtang Hansen