Fejlsøgning af el-gulvvarmekabler

Er der problemer med el-gulvvarmekablerne? Brug fejlsøgning!

Er der problemer med el-gulvvarmekablerne? Brug fejlsøgning!

Det er nu rart at have fået lagt nogle el-gulvvarmekabler ud, så man har et godt gulv med varme i, som der så ikke iser til eller er koldt at gå på.

Men man opdager så måske, at der er et område, hvor der ikke er helt effektiv nok varme, så man mistænker, at man har fået lagt kablerne forkert, selvom man var sikker på, at de var det, da man lagde dem og tjekkede dem.

Men de kan jo have rykket sig lidt med tiden, som de er blevet brugt og har skiftet temperatur mange gange.

Så er der også det, når varmen bare ikke tænder, men man tjekker det interne el-netværk og konstaterer, at det fungerer fint, hvorfor der må være et problem med kablerne i gulvet.

Det kan være sådan en enkel løs forbindelse, som er sørger for, at der ikke er gennemstrømning her – men hvor ER den løse forbindelse lige?

Fejlsøgningen efter problematikkerne i el-gulvvarmekablerne

Det er nok ikke bare lige til at løfte en gulvklinke og tjekke, om problemet er her, og selvom man måske forholdsvis let kan gøre dette, så vil man kunne risikere at ende med at skulle løfte og vende alle klinkerne for at se, hvor problemet er.

Har man så endda et støbt gulv, hvor kablerne med varmen er i, så kan det blive et omstændigt arbejde at finde frem til, hvor hovedårsagen til virakken er henne.

Derfor vil man jo gerne kunne lokalisere problemet, uden man skal fjerne hele eller dele af gulvet først, så man kan søge sig frem til, hvor årsagen befinder sig.

Det er det, som man kan gøre med fejlsøgning af el-gulvvarmekabler, så man ikke sjusser sig frem til problemet ved at prøve sig frem, men at man med det rette udstyr kan finde frem til problemet på overfladen og så dykke ned og løse skavanken, hvor den er.