gulvafslibning på Fyn

Fjern pletter i gulvet med en gulvafslibning på Fyn

Fjern pletter i gulvet med en gulvafslibning på Fyn

advertorial

Et gammelt trægulv, som er mærket af tidens tand, kan sagtens være både charmerende og smukt med al sin patina. Mange massive gulve i top kvalitet bærer slitagen med ynde – men det kræver at gulvet enten er fremstillet af eksempelvis skibsplanker eller hårdttræ, eller at det gennem årene er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler.

Det gennemsnitlige trægulv, som pryder stuer og værelser i mange danske boliger, bliver ikke kønnere af at blive slidt – snarere tvært imod. Slitagen vil sætte sig i træværkets overflade i form af grimme pletter og skjolder fra spildte væsker samt misfarvede og gulnede plamager forårsaget af solens skarpe stråler. Sidst nævnte fænomen kaldes for solfalming og gør sig især gældende i lyse – for eksempel lud eller sæbe behandlede – gulve.

gulvafslibning på Fyn

Der ud over vil du typisk kunne iagttage myriader af ridser, skrammer og splinter, som ødelægge gulvets før så smukke overflade. Og så er der selvfølgelig de karakteristisk gråligt matte slidspor, som fremkommer der hvor gulvet hyppigt betrædes.

Hvordan får jeg det gamle slidte gulv pænt igen?

Hvis gulvet skal stråle på ny handler det først og fremmest om at vurdere gulvets tilstand og beskaffenhed. Er træværket gennemgående sundt, og gulvet generelt intakt, er der ingen grund til at tage en gulvafhøvling i brug. Her vil du kunne nøjes med en skånsom, dog effektiv, gulvafslibning.

Ved en gulvafslibning fjernes en forholdsvis lille del – allerhøjest to millimeter – af gulvets overflade. Det er som regel her alle de grimme skønhedspletter sidder, så en gulvafslibning vil i langt de fleste tilfælde være fuldt tilstrækkeligt. Og fulgt op af en efterbehandling med lak, sæbe eller olie kan dit gulv komme til at stå som var det ganske nylagt.

Hos det danske gulvfirma Gulvkanonen kan du altid få en skarp pris på en professionelt udført gulvafslibning. Klik ind og læs mere på Gulvkanonen.dk