0

Giv en gave som giver mening

Gaver har altid været noget, som har vakt stor glæde hos rigtig mange mennesker. Både at give en gave og at modtage en gave. Jo mere oplyste vi alle bliver, jo flere dilemmaer omkring gavegivningen opstår der. Nogle har fx ikke lyst til at belaste verden med mere plastik, og vil derfor ikke købe plastlegetøj mere, selvom det måske er det, som barnet ønsker sig.

Der opstår flere og flere dilemmaer omkring hvorvidt man kan tillade sig at freestyle fra et barns ønskeliste, grundet at man gerne vil skåne miljøet, hvorvidt man kan frasige sig at modtage miljøbelastende gaver eller bare gaver i det hele taget. For nogle mennesker betyder det alverden at give en gave til en man holder af, derfor kan det være svært at fortælle denne person at man altså ikke ønsker at modtage gaver overhovedet. 

Vær opfindsom og find spændende alternativer

Mange har allerede fundet løsninger på mange af disse dilemmaer. Trælegetøj er fx blevet utroligt populært, fordi man her stadig kan give en rigtig god gave og samtidig ikke gå på kompromis med ens egne holdninger. Dette er et fint alternativ til børn, som ofte har brug for noget mere konkret at lege med.

Det ses dog mere og mere at mange simpelthen ikke vil have eller modtage en gave, fordi det er blevet en slags forbrugssvineri. Mange føler at der bliver købt så mange ting, som blot er materialistiske ting, uden nogen dybere betydning. Hvis dette er noget, som betyder noget for dig, så gælder det om at være kreativ og tænke ud af boksen. Man kan sagtens få givet en super gave til en man holder af, og stadig undgå at belaste miljøet. 

Køb en gave og støt en organisation som du har nær

Mange er ikke klar over at man kan købe en ganske fin gave og samtidig støtte en organisation. Hvis man fx gerne vil være med til at bibeholde den smukke natur og alle de smukke skove, men ikke er helt der endnu, hvor man vil donere penge uden at få noget retur – sådan kan mange have det – så vær med til at red regnskoven med en gave, hvor noget af beløbet går til en organisation, som arbejder hver dag for at redde natur, skove og regnskove i verden. 

Du kan fx købe en super sød bamse, som vil glæde dit barn, og så ved du at du har støttet noget, som giver mening for dig og verden generelt. Måske du endda har en hjertesag, som betyder meget for dig – som fx red regnskoven, dyrevelfærd, børnefonden, kræftens bekæmpelse eller lignende. Mange har noget, som de brænder for og gerne vil støtte op om. Disse gaver er i hvert fald noget man med fordel kunne overveje, hvis man befinder sig i en konflikt omkring det materialistiske forbrug og gavegivningen.

Sara Mortensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *