Her må du IKKE bruge træpiller!

Det kan virke så indbydende at bruge træpiller i andre henseende, end hvad de egentlig er tiltænkt, fordi de ikke fylder så meget, er nemme at transportere, og så er det lettere at dosere, end det for eksempel er med brænde, man har flækket – og det er bedre for miljøet end olie og tændvæske.

Men træpiller er til for at blive brugt i et fyr, der skal varme bygningen eller bygninger op, og der er til disse, at de skal reservere brugen til.

Står der anført, at de bruger træpiller, så skal de benyttes her, og ellers er det med at lade være med at bruge træpiller i dem – på samme måde at du ikke smider kløvet brænde ned i et træpillefyr.

Skulle du opleve nogen tvivl, så kan du eventuelt søge dig frem på nettet efter svar, men lad os da alligevel hjælpe dig lidt på vej ved at skrive om nogle af de steder og situationer, man IKKE skal benytte træpiller til, selvom det kan virke oplagt.

Dette er ikke en udtømmende liste, men der kan hentes lidt information her, så man måske kan regne ud, hvilke andre lignende situationer, man ikke skal bruge træpiller i.

For det første skal man ikke fyre op med dem derhjemme i brændeovnen, kaminen eller lignende. 

Der bliver skabt en alt for tyk røg til, hvad der er sundhedsforsvarligt at være omkring og iblandt, og desuden efterlader træpiller en masse aske udover det sædvanlige, så man konstant skal fjerne aske.

Desuden er træpillerne så kompakte, at de danner robuste lag af efterladenskaber, som kvæler ilden.

Du skal heller ikke bruger træpiller på bål af blandt andet de samme årsager, som der er anført ovenover, men også fordi det er svært at håndtere, og måske kan nogle træpiller flyve væk i en lille blæst, så de danner ild et andet sted.

Her kan du anskaffe dig træpiller: https://hesselagerenergi.dk/ 

 

Anders Lundtang Hansen