Hvad laver bedemanden i forbindelse med begravelse og bisættelse?

Uanset om den afdøde har udtrykt ønske om en jordfæstelse eller en kremering med efterfølgende urne nedsættelse eller spredning af aske, kan din bedemand hjælpe dig med bisættelses arrangementet hele vejen igennem.

Bedemandens første og fremmeste opgave er at klargøre den afdøde og iføre vedkommende ligklæder, samt lægge vedkommende til rette i den kiste, som bedemanden også typisk vil fremskaffe. Bedemanden forestår også transport af den afdøde fra hjemmet og til kapellet i en rustvogn, og videre til den kirke, fra hvilken bisættelsen skal foregå.

Samtidig tager bedemanden sig gerne af al kontakt til kirkekontoret og præsten i den afdødes sogn, og laver alle de fornødne aftaler, som knytter sig til bisættelsen eller til begravelsen. Ønskes en humanistisk ceremoni med begravelse eller urne nedsættelse i uindviet jord, kan bedemanden også være behjælpelig hermed – og det samme gælder, hvis den afdøde tilhørte et andet tros samfund end det protestantisk kristne.

Ønsker du at markere bisættelsen med en efterfølgende afskeds sammenkomst i form af eksempelvis gravøl eller en frokost for de øvrige efterlevende, kan bedemanden træffe de nødvendige aftaler med et lokalt spisested eller gæstgiveri. Og har du vanskeligt ved at formulere en dødsannonce, hjælper bedemanden gerne med såvel udformning og indrykning af en sådan.

Hvor finder jeg en dygtig bedemand?

Hvis du ønsker bedemandens assistance i forbindelse med et dødsfald, bør du vælge en bedemand i nærheden af den afdødes bopæl. På den måde er du sikker på at få en bedemand med et stort lokal kendskab, hvilket er en ubetinget fordel i forhold til de aftaler, der skal indgås, og de arrangementer, som skal foretages. Leder du efter en professionel og erfaren bedemand, som kan forestå bisættelse eller begravelse i Lemvig, kan du med fordel kontakte Krabbes Bedemandsforretning – du kan læse mere, og kontakte bedemanden, på krabbes.dk

Astrid Pedersen