Hvilke fordele er der ved vakuum terapi? 

Hvad er vakuum terapi?

Hvis du befinder dig i sportsmiljøet, så har du måske allerede hørt om vakuum terapi. Det er nemlig blevet særligt populært at supplere sine forberedelser til sin sport med vakuum terapi. Kort fortalt så er vakuum terapi en behandling, man kan bruge til at forbedre blodcirkulationen i både arme, hænder, ben og fødder. Det kan være man oplever kramper i benene, hævede fødder og ben, trætte ben, kolde fødder med mere. 

Desuden så er det blevet en effektive måde at restituere på, når man dyrker sport på højt plan. 

Hvordan foregår vakuum terapi? 

Selve vakuum terapien er fuldstændig smertefri. Det foregår ved, at f.eks. benene i 30-40 minutter kommer i et vakuum. Benene oplever forskellige tryk, hhv. lavt tryk og normalt tryk, som er med til at  stimulere venerne, og på den måde er blodcirkulationen med til at blive forbedret.  

Hvilke fordele er der ved vakuum terapi? 

Vakuum terapi kan være med til at reducere risikoen for skader. Det kan hjælpe en på vej til at få forbedrede træninger, der er mere intensive. Det kan hjælpe med hurtigere regenerering af skader, give øget iltmætning og reduceret laktat. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at der er mange sportsfolk, som vælger at investere i vakuum terapi, når de skal præstere på et højt niveau. Det er nemlig en effektiv måde at restituere på, som foregår samtidig med, at man kan slappe helt af. 

Hvis tiden er knap inden dit næste løb, din næste kamp eller andet, hvor der ikke er tid til at kroppen kan restituere på egen vis, så er vakuum terapi en glimrende måde at hjælpe kroppen på vej. 

Hvis du søger vakuum terapi i Aars, så er der al god grund til at opsøge Aars Vakuum og Fodpleje. Her vil du komme i trygge hænder. 

 

 

Cecilie Mortensen