Misbrugscenter

Kom ud af alkoholisme eller pillemisbrug på et misbrugscenter

Kom ud af alkoholisme eller pillemisbrug på et misbrugscenter

advertorial

Har du rodet dig ud i et problematisk forbrug af alkohol eller receptpligtig medicin? Så bør du lade dig indskrive til behandling på et misbrugscenter.

Hvad kan jeg vinde ved et ophold på et misbrugscenter?

Måske synes du at det lyder voldsomt ligefrem at skulle lade sig indlægge på et misbrugscenter for at lægge flasken eller pillerne på hylden. Du kan jo selv til hver en tid kvitte dit forbrug af alkohol eller medicin, så der burde ikke være nogen grund til et ugelangt behandlings forløb med indlogering. Men her skal du tænke på at der er mere i afvænning end blot at holde op med at drikke eller tage piller.

image

Først og fremmest er det ret så farligt selv at forsøge sig med afvænning hvis man har været misbruger gennem en længere periode. Der vil nemlig efter al sandsynlighed være opstået tolerans over for det pågældende stof – og dette gør selve afrusningen eller afgiftningen til en kompliceret affære. Du vil, såfremt du bare kvitter stoffet cold turkey, kunne se frem til grimme abstinenser som kan vare i ugevis.

For såvel alkoholikerens som for pillenarkomanens vedkommende snakker vi ulidelige smerter i hoved og krop, kvalme, opkastninger og feberrystelser, og i værste fald delirøse tilstande med hallucinationer, depression og selvmordstanker. Derfor er det meget vigtigt at din afrusning eller afgiftning foregår under sikre og trygge forhold, og overvåges af kompetent sundhedsfagligt personale.

Mindst lige så vigtigt er det at denne behandling følges op af målrettet, intensiv terapi hvor du samtidig er fjernet fra dit vante miljø, med alle hverdagens fristelser uden for rækkevidde. Så bliver det meget nemmere at slippe ud af den onde cirkel. Og du vil altid kunne få efterfølgende støtte fra dit behandlingscenter efter endt behandling.

Få mere information og misbrugsbehandling og alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien på hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk.