0

Lær bilen godt at kende før køb

Medmindre du kender bilmodellen godt i forvejen (måske har du haft den samme type før) bør du starte med at lære bilen og årgangen godt at kende inden køb. Læs op på hvad der er skrevet om bilen, find ud af hvilke fejl den typisk har, når den kommer på værksted. Er det småting eller noget som kræver dyre reservedele og mange mekanikertimer. 

Virker det som en fornuftig bil at købe, er næste skridt at besøge sælger. Hvad enten det er en privat sælger eller en forhandler. Du kan f.eks. købe brugte biler i Frederikshavn. 

Kør en lang tur

Det første du ska gøre er at bede om at få lov til at prøvekøre bilen. Det skal være en længere tur på mindst en halv time, så du kan lære bilen bedre at kende. Du skal huske at du både skal en tur rundt i byen og en tur på motorvejen.

Tøver forhandleren eller den private sælger, bør du overveje at lede videre og finde en anden bil at købe. Evt. fejl du finder skal udbedres, inden du igen tager en tur i bilen eller også skal de resultere i et prisnedslag.

Få bilen undersøgt af en mekaniker inden køb

Især hvis du køber en bil hos en privat sælger, er det en god ide at få en mekaniker til at gennemgå bilen inden du underskriver købsaftalen. Undersøgelser hos FDM viser at de typisk finder 6-8 fejl når de gennemgår bilen. Det er fejl der enten skal laves eller også skal du have et nedslag i prisen.

Har du først købt bilen, er den købt som beset. Modsat hvis du har købt bilen hos en forhandler. Her kommer bilen med en 2 årig reklamationsret og den har også været et smut forbi en mekaniker, inden den er sat til salg.

Lotte Hindsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *