Skab et godt arbejdskørsels-klima som kørende sælger i køleservice

Nu er det jo ikke de fleste erhverv, hvor man laver almindeligt dørsalg, som man kender det fra nogle film og serier, hvor firmaer helt uprovokeret dukker op foran ens dørtærskel og forsøger at sælge noget til en, man egentlig ikke lyster.

Man ser faktisk mest den slags foregå i form af politikere og religiøse grupper, der forsøger at sælge en et budskab. Er man mere heldig, så drejer det sig blot om indsamling til et godt formål, og så er man videre i teksten.

Men der findes jo arbejdende folk, som skal ligge på vejen i deres leveringsvogn det meste af tiden, om dette så er en lastbil, en kassevogn eller bare en almindelig bil.

Dette kunne være i forbindelse med, at man arbejder med køleservice, hvor man hver dag møder ind på firmaets hovedsæde for at hente de produkter, som kunderne har bestilt, som så skal leveres på en given adresse, om det så er til privat eller erhverv. 

Nogle gange skal man endda også plukke disse varer på lageret selv og så smide dem i vognen, man skal køre rundt i resten af dagen, før man kommer retur til hovedsædet og tager ens egen bil hjem.

Det betyder, at man tilbringer størstedelen af ens tid i en bil, når man ikke lige er ude kortvarigt og læsse varer af.

Enten er man alene, eller man kan have en kollega eller flere med, hvis det er store og tunge sager, man skal ud med. Måske lægger man ligefrem en rute, så man ikke skal retur efter hver ny vare, der skal køres ud.

Her er det vigtigt, man har en god arbejdsbil, men man kan også gøre sit for, at det blive en god arbejdsdag.

Indtil køleranlægget til en behagelig temperatur. Indstil sædet, så du sidder godt, men stadig korrekt.

Og husk så jævnligt at gøre bilen blot overfladisk ren, så du ikke finder gammelt slikpapir og madrester i bilen, som kan gøre det virkelig uhygiejnisk at være i den.

Anders Lundtang Hansen