Vælg den rette makeup, og få en smuk teint

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Med en god makeup kan du understrege dine bedste sider – og skjule diverse skønhedspletter som for eksempel karsprægninger i ansigtet, pigment forandringer, som kan opstå som følge af solskader eller hormonelle ændringer, samt uren eller rødmen. Der er mange fordele ved at gøre sig umage, når man skal vælge den rette makeup.

Hvis du vælger en makeup, som ikke passer til din huds type – eller vælger en makeup, som enten er for mørk eller for lys i forhold til din hudtone – vil det tydeligt kunne ses, at du bærer makeup. Og da hele formålet med makeup er at gøre huden smuk og ensartet uden direkte at kunne ses, er det vigtigt, at din makeup passer til din hud, så den kan blende ind og nærmest blive usynlig.

Hvordan vælger jeg den rette makeup i forhold til min hud?

Først og fremmest er det vigtigt, at din makeup passer til din hudtype. Makeup kommer i flere afskygninger, for eksempel hårdt presset pudder, creme foundation, bb creme eller flydende makeup. Har du tendens til fedtet hud, er det vigtigt, at du vælger en oliefri makeup. Ellers vil din hud i løbet af dagen begynde at skinne og fremstå fedtet – og porerne i huden vil få en tendens til at stoppe til, hvilket kan medføre urenheder.

En oliefri makeup kan absorbere overskuddet af produktion fra dine talgkirtler, og dermed balancere hudens overflade. Er din hud der imod tør og sensitiv, bør du vælge en makeup, som kan fugte og nære din hud. En makeup til tør hud bør indeholde fugtplejende ingredienser, således at makeuppen ikke får din hud til at fremstå tør og pudret. Hvis du søger et stort udvalg af forkellige typer makeup til såvel dag- som aften brug, kan du med fordel tage et kig i den online shop på sephora.dk

Astrid Pedersen